Naslovna AKTUELNO MUP TK-a: Pojačane aktivnosti policije!

MUP TK-a: Pojačane aktivnosti policije!

U povodu nastupajućih božićnih i novogodišnjih praznika, na nivou Uprave policije Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona obavještava građane da je sačinjen Plan pojačanih mjera i radnji, koji će se poduzimati sa ciljem obezbjeđenja lične i imovinske sigurnosti građana za vrijeme praznika.

 

 

Naime, Uprava policije MUP-a TK-a je planski i koordinirano pojačala aktivnosti na području Tuzlanskog kantona kroz: intenzivirano i povećano prisustvo policije na terenu; kontrolu upotrebe, prodaje i prometa pirotehničkih sredstava, kao i upotrebe vatrenog oružja shodno Zakonu o javnom redu i miru TK-a; kontrolu rada ugostiteljskih objekata i trgovinskih radnji sa ciljem kontrole prodaje alkohola i duhanskih proizvoda maloljetnim licima; uspostavljanje preventivnog djelovanja na sprečavanju izvršenja krivičnih djela.

 

 

Takođe je planirana pojačana kontrola učesnika u saobraćaju, u okviru koje će se evidentirati i sankcionisati svi prekršaji propisani Zakonom o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u BiH, gdje će posebna pažnja biti usmjerena na vozače koji upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola i koji ne poštuju ograničenja brzine, kao i na putnim pravcima na kojima se očekuje povećana frekvencija saobraćaja.

 

Pozivaju se građani da svojim ličnim primjerom i dostojanstvenom proslavom praznika, doprinesu kako boljoj ličnoj sigurnosti, tako i opštem stanju sigurnosti. Građanima su na  raspolaganju telefonski brojevi policije MUP-a TK-a 122 ili 035 250 –673 (Operativni centar), kao i policijski službenici na terenu.