Naslovna AKTUELNO Muris Đug pobjednik takmičenja “U sjećanje na ribare”+ VIDEO

Muris Đug pobjednik takmičenja “U sjećanje na ribare”+ VIDEO

SRD “Smuđ” Lukavac uspješno je organizovalo Međunarodno takmičenje u lovu ribe udicom na plovak pod nazivom ” U sjećanje na ribare”.

 

Učešće na ovom takmičenju, održanom na ribolovnoj stazi Prokosovići, uzelo je 18 ekipa iz Srbije, Hrvatske i BiH, a svaku ekipu sačinjavala su po tri takmičara i vođa ekipe.


 

Alen Nuhić, predsjednik Sportskog ribolovnog društva „Smuđ“ Lukavac, kaže da je osim, takmičenja, cilj organizovanja ovakvog jednog događaja i promocija turističkih potencijala jezera Modrac.

 

„Ovo je memorijalno takmičenje koje organiziramo u znak sjećanja na ribare koji su nas napustili i nisu više među nama. Takmičenje je bilo izuzetno dobro posjećeno, a došle su četiri ekipe iz Srbije, tri iz Hrvatske i jedanaest iz BiH, tako da možemo sigurno reći da je to evropska ribarska elita. Zahvalio bih se Općini Lukavac koja je prepoznala kvalitet ovakvog takmičenja za promociju turizma na našoj općini i JP „Spreča“ koje je u proteklih pet dana spustilo nivo jezera za nekih tridesetak centimetara kako bismo ovdje mogli primiti što više gostiju, kazao je Nuhić, predsjednika Sportskog ribolovnog društva „Smuđ“,Lukavac.

 

Za najuspješniju ekipu proglašeni su gosti iz Loznice, a Muris Đug iz SRD „Smuđ“ u pojedinačnoj konkurenciji je osvojio prvo mjesto, ulovivši 12, 920 kilograma.

 

(RTV Lukavac)