Naslovna AKTUELNO Na utakmici u Lukavcu navijač pucao iz pištolja

Na utakmici u Lukavcu navijač pucao iz pištoljaU toku je bila 35. minuta i igrači iz Stjepan Polja su imali prednost od 2:0, a onda je jedan gostujući navijač izvadio, a zatim i upotrijebio vatreno oružje. Na stadionu je nastao muk, igrači su bježali s terena, a susret je na inicijativu uplašenih domaćih igrača prekinut.

“Kod rezultata 2:0 za goste jedan gostujući navijač izvadio je pištolj i počeo pucati. Bila je to nevjerovatna situacija, igrači su bježali s terena i nije bilo nimalo ugodno biti dio svega toga. Zbog opravdanog straha naši igrači su napustili teren i utakmica se prekinula. Policija je na licu mjesta pronašla čahure, a osoba koja je pucala iz vatrenog oružja pokušala je pobjeći automobilom, no srećom ljudi koji su bili u blizini uspjeli su napraviti fotografiju njegovih tablica. Sad nam ne preostaje ništa drugo nego da sačekamo odluku Nogometnog saveza TK-a i policije koja je otvorila istragu”, kazao nam je predsjednik FK Turija Avdo Mosorović.

 

Razočarani predsjednik Turije rekao je da ga je ovaj incident jako pogodio te da će u narednim danima razmisliti o potpunom napuštanju nogometa.

 

“Dugo godina se bavim nogometom, prvo kao igrač, a sada i u funkciji predsjednika, ali nikada mi se nije desilo ništa slično ovome. Ne znam ima li svrhe nastaviti nakon ovoga, duboko sam razočaran i u narednim danima donijet ćemo odluku šta i kako dalje”, istakao je Mosorović.