Naslovna AKTUELNO Nabavka vatrogasnog kamiona i projekti deminiranja prioriteti Službe CZ Lukavac u 2022....

Nabavka vatrogasnog kamiona i projekti deminiranja prioriteti Službe CZ Lukavac u 2022. godini (VIDEO)

  1. godina i za Službu Civilne zaštite Općine Lukavac protekla je u mnogim izazovima, ali i šansama za modernizaciju i proširivanja kapaciteta službi zaštite i spašavanja. Pored sanacije mnogih kritičnih tačaka a koje su pravile brojne probleme građanima prilikom većih vremenskih neprilika, puno truda je uloženo i na unaprijeđenja Službe CZ-a kako bi što bolje i kvalitetnije reagovale u budućim sličnim situacijama.

 

Iako je u prošloj godini započeta procedura nabavke novoge navalnog vatrogasnog kamiona, zbog tenderskih procudara ali i poremećaja cijena na tržištu taj projekat još nije okončan. Kako ističu iz ove Službe nabavka ovog vozila koje je od velikog značaja za profesionalnu vatrogasnu jedinicu će biti realizovana u ovoj godini.

 

I na planu deminiranja i uklanjanja neeksplodiranih ubojitih sredstava na područiju općine Lukavac će se dosta raditi u ovoj 2022 godini. Treba istaći da je po ovom pitanju Općina Lukavac planirala najviše sredstava od svih općina TK.

 

Projekti su ovo koji će zasigurno općinu Lukavac i njene građane učiniti sigurnijim za život i obavljanje redovnih aktivnosti.

 

Više u video prilogu Alema Meškovića