Naslovna AKTUELNO Načelnik Delić obišao radove na generacijskim projektima u Lukavcu (FOTO/VIDEO)

Načelnik Delić obišao radove na generacijskim projektima u Lukavcu (FOTO/VIDEO)Radovi na uređenju korita rijeke Jale započeli su u mjesecu aprilu, a završetak se očekuje naredne godine. Vrijednost ovog  za općinu Lukavac veoma značajanog  projekta je oko 3 miliona KM.

Uređenjem korita u značajnoj mjeri spriječit će se plavljenja okolnih mjesnih zajednica, ali i urediti značajna površina koja je je do sada bila nepristupačna ističe načelnik Edin Delić koji se i sam uvjerio u proces  izvođenja radova.

 

-Vremenske neprilike i organizacijski momenti usporili su  početak, ali meni je drago da danas na terenu vidimo veliku dinamiku radova. Ukoliko dnimika održi ovaj tempo, stićemo rokove koje smo planirali. Možemo vidjeti da se radi o stvarno velikom projektu, radi se o pomjeranju ogromnih količina zemljenih masa, kompletnoj rekonfiugarciji reljefa ovog dijela prema Bokavićima, Kiseljaku i Poljani. Mi sada stojimo na mostu koji je nekoliko decenija samo izgledao kao most jer ga niko nije koristio, tako da mi očekujemo da će ovi radovi praktično oživjeti čitav ovaj teren i da ćemo spriječiti česta plavljena na ovom području, izjavio je Edin Delić za RTV Lukavac.

Načelnik Delić poziva Lukavčane na razumjevanje obzirom da su ovo generacijski projekti koji iziskuju velika sredstva i koje treba riješiti, jer priča o Watsan projektu traje već nekoliko godina.

 

Projekat WATSAN ima za cilj razdvajanje otpadnih voda od kišnice i njihovo usmjeravanje prema prečistaču.

Obilazak izvođenja radova završili smo uprvo ondje gdje će se završiti i  Watsan a to je ispod kapije Azotare gdje će biti i ugrađeno postrojenje za pročišćavanje otpadnih voda.