Naslovna AKTUELNO Završavaju se radovi ispred Doma kulture Lukavac

Završavaju se radovi ispred Doma kulture LukavacNa platou ispred Centra za kulturu Lukavac Trenutno se izvode i posljednje aktivnosti i pripreme, kako bi pored dječijeg igrališta, cvjetnih leja, postojeće  fontane, ovaj urbani dio grada bio kompletiran za uživanje i druženje svih generacija.

 

Završne radove bilježimo i na moderno uređenom dječijem igralištu koje je već postalo glavno okupljalište mališana. Međutim na ovoj lokaciji  u planu je izgradnja i još nekih sadržaja, ili uređenje postojećih koje će uljepšati ovaj plato.

 

Na uređenom platou narednog mjeseca  će od strane Centra za kulturu biti organizovan festival ljetni dani kulture 2019. Očekuju nas velika imena, Vlado Kerošević, Saša Pantić, Dragan Marinković i drugi.

 

Otvaranje festivala  je planirano za prvi august na platou JU Centra za kulturu predstavom Lukavac “Krojcerova sonata” – Vlado Kerošević.

 

Drugog augusta bit će održana dječija predstava “Dječak koji ne želi da poraste” – Studia teatar Zenica (ulaz slobodan) kao i mnoge druge kulturne aktivnosti.

Također, u augustu će biti iskorišzen i potencijal  sportske dvorane, takmičenjem “Balkanijada” na kojem će učešće uzeti 7 reprezentacija u odbojci.