Naslovna AKTUELNO Načelnik Delić posjetio Metalis Mi u Devetaku

Načelnik Delić posjetio Metalis Mi u Devetaku

Načelnik Općine Lukavac dr. Edin Delić boravio je u posjeti kompaniji Metalis Mi d.o.o. u Devetaku, a u sklopu obilaska domaćih preduzeća sa područja općine Lukavac.

 

Na ovaj način nastoji se iskazati podrška lokalne zajednice domaćim uspješnim i respektabilnim kolektivima.


 

Kako je istakao vlasnik firme Fikret Hrnjić, Metalis Mi d.o.o. osnovan je 1999.godine sa sjedištem u MZ Devetak, pored magistralnog puta M4 Tuzla-Doboj.

 

Metalis Mi raspolaže sa 2 000 metara kvadratnih proizvodnog, radnog prostora sa materijalno-tehničkim sredstvima. Radni kapacitet uključuje 15 stalno uposlenih radnika. Metalis Mi d.o.o. počela je sa radom kao samostalna zanatska radnja, zatim kao obrtnička radnja, te nakon širenja posla i tržišta 2009.godine vrši reorganizaciju i prerasta u društvo sa ograničenom odgovornošću.

 

Ovaj uspješan kolektiv bavi se proizvodnjom metalnih konstrukcija za tapacirani namještaj, konstrukcija za stolove, stolice, klupe, ograde, kapije i proizvodnjom drugih proizvoda od čelika. Svi proizvodi se izrađuju od kvalitetnog čelika, te se dodatno zaštićuju farbanjem, plastificiranjem i cinčanjem (elektrocinčanje i toplo cinčanje). Pored glavnih proizvoda, ukoliko postoji potreba, radi se po narudžbi, uzorku i tehničkoj dokumentaciji kupaca.

 

Osim domaćeg tržišta, zahvaljujući kvalitetu svojih proizvoda, firma je dio svog proizvodnog programa, preko 80 % plasirala i na inostranom tržištu. Posljednjih godina ne izvozi direktno, nego preko partnera u EU.

 

Tendencija firme je da kontinuirano usavršava svoj proizvodni program, uvodi nove tehnologije i proizvode koji udovoljavaju potrebama kupaca, širi tržišno učešće i ostaje otvorena za nove poslovne prilike.

 

Načelnik Delić je vlasniku i uposlenicima Metalis Mi d.o.o. uputio čestitke na uspješnom, ozbiljnom i respektabilnom poslovanju, te izrazio svoje oduševljenje boravkom u ovoj kompaniji, kao i njihovim načinom poslovanja.

 

(Općina Lukavac/RTV Lukavac)