Naslovna AKTUELNO Načelnik Delić sastao se sa potencijalnim investitorima za gradnju zabavnog parka (VIDEO)

Načelnik Delić sastao se sa potencijalnim investitorima za gradnju zabavnog parka (VIDEO)

Općinski načelnik Edin Delić, danas se sastao sa prestavnicima potencijalne investicione kompanije iz Kipra, koja je izrazila interesovanje za izgradnju zabavnog kompleksa na području općine Lukavac.

 

Kao prvobitna lokacija na kojoj bi se mogao izgraditi zabavni park odabran je Malinjak, poljoprivredno zemljište kojem bi u budućem administrativno-pravnom djelovanju trebalo promijeniti namjenu i pripremti za eventualna buduća investiranja, no nije odbačena mogućnost da to bude i neka druga lokacija na našoj općini. 

Budući projekat, ukoliko zaživi, trebao bi se graditi na ideji javno-privatnog partnerstva, a načelnik Delić kazao je da je takva ideja primamljiva i da se svakako treba prihvatiti, te da je lokalna zajednica spremna pružiti svaki vid pomoći svim budućim investitorima.

 

Radi se o velikom investicionom projektu čija prezentacija će biti upriličena tokom naredne sedmice u zgradi Općine Lukavac.

 

Interesovanje za izgradnju zabavnog parka, koji bi trebao biti jedan od boljih u Evropi, pored vlasnika kompanije Farrag Fun World, Mohameda Farraga iz Egipta i Općine Lukavac  iskazala je i Vlada TK, čiji prestavnici su pozvani na pomenutu prezentaciju.

 

Načelnik Delić kazao je da će Općina Lukavac učiniti maksimum napora kako bi ova ideja zaživila i bila sprovedena u djelo.

 

Ovom sastanku prisustvovala je ekipa RTV Lukavac, a video prilog je pripremila Suada Imamović.

 

 

(RTV Lukavac)