Naslovna AKTUELNO Načelnik Delić uveo promjene u JP “Rad” Lukavac

Načelnik Delić uveo promjene u JP “Rad” Lukavac

Načelnik Općine Lukavac dr. Edin Delić imenovao je povjereništvo za JP „Rad“ Lukavac.

 

 


Održana je Osnivačka skupština JP “Rad” Lukavac u čijem radu su učestvovali opunomoćenici, koji su ovlašteni od strane  načelnika dr. Edina Delića, a na kojoj je između ostalog, usvojen novi Statut kao i prijedlog članova v.d Nadzornog odbora ovog preduzeća.

 

 

„Usvojen je novi Statut i uskoro očekujemo da se ovo Preduzeće ustroji i počne raditi u skladu sa propisima. Osim toga očekujem i da izvršava svoje funkcije u skladu sa interesima i potrebama građana, da izmiruje svoje obaveze prema dobavljačima, da redovno isplaćuje plaće radnicima, te osigura naplatu svojih potraživanja“, pojasnio je načelnik Delić, koji kaže da je ovo poduzeo u skladu sa zakonskim propisima, te da priželjkuje i pozitivnu reakciju iz menadžmenta ovoga preduzeća.

 

 

„Očekujem partnera u JKP Rad koji će se uhvatiti u koštac sa ogromnim gubicima pitke vode i zajedno sa nama raditi na konačnom rješavanju problema pitke vode za Lukavac.Hajde da imamo vjere i optimizma da možemo dostići ove ciljeve zajedno. Problema je mnogo. Ići će teško, ali mi smo ozbiljni u namjerama da građanima Lukavca i okoline osiguramo bolje životne uslove.Uslijedit će otpor i reakcije sadašnje Uprave, kao i SDA koja je svim silama branila i podržavala dosadašnje stanj. Sve smo poduzeli u skladu sa propisima, te će očekivana “kakofonija” biti bez efekata. Naravno, i onim koji misle drugačije ostaje pozivanje na zakon, pokretanje procedura i slično. Međutim sve je urađeno ozbiljno i temeljito, te ostaje samo da promatramo proces prilagođavanja“, kaže načelnik Delić.

 

 

Nadzorni odbor  čine  Sead Suljić, Elvis Garagić i Nurdin Ribić.

 

(RTV Lukavac)