Naslovna AKTUELNO Najava: Avantura tri jezera

Najava: Avantura tri jezeraBiciklistički maraton „Stazama bosanskih kraljeva“ je rekreativni maraton koji prezentira prirodne ljepote, kultorološke znamenitosti i turističke potencijale Bosne i Hercegovine kroz različite oblike aktivnog turizma.
Maraton se organizira po principu šatorskog kampinga. Organizator osigurava logistički tim podrške, autobusni prijevoz za sudionike te prijevoz bicikala i opreme. Svaki sudionik je dužan osigurati adekvatan bicikl i kamp opremu. Sudionici mogu o svom trošku blagovremeno dogovoriti iznajmljivanje bicikla i šatora.
Ovogodišnji, XI. maraton realizirat će se na prostoru parka prirode Blidinje uz planinarske i biciklističke izlete, roštiljade, zabavne igre. Posebna atrakcija je obilazak jezera Blidinje, Buško i Ramsko jezero po čemu je ovogodišnji maraton nazvan:

 

Maraton će službeno započeti 29.6. u Prozoru, te će sudionici prva dva dana provesti na području općine Prozor-Rama i Ramskog jezera, uz biciklističku turu i obilazak znamenitosti.

 

Drugog dana maratona, u nedjelju 30.6. na programu je biciklistička tura: PODBOR – MAKLJEN – SAJINA – JAKLIĆI – PODBOR s planiranim početkom u 8h. Detalje programa i eventualne izmjene početka biciklističke ture objavit ćemo nekoliko dana pred početak maratona.

 

Uz Općinu Prozor-Rama te Agenciju za lokalni razvoj Prozor-Rama, partner u provedbi je i Biciklistički klub Ventus.