Naslovna Istaknuto Najavljena dvodnevna manifestacija u Prokosovićima

Najavljena dvodnevna manifestacija u Prokosovićima

Dan MZ Prokosovići i 50. godišnjica KUD „27.Juli“ Prokosovići će biti obilježeni bogatim programom, koji će biti realizovani tokom dva dana.

 

U petak, 27. jula će manifestacija će započeti u 10,45 sati svečanim otvaranjem obnovljene sale Doma kulture Prokosovići.


 

U nastavku dana predviđeno je održavanje svečane sjednice Vijeća MZ Prokosovići, tevhid, polaganje cvijeća na spomeniku i na mezarju, te turnir u nogometu.

 

U subotu, 28. jula je predviđeno niz kulturno-zabavnih sadržaja za sve generacije.

 

U 11,00 sati će početi aktivnosti Udruženja penzionera, UG „Srce i duša“ Prokosovići, a potom će uslijediti nastavak turnira, zabava u luna parku za najmlađe, finale nogometnog turnira, Smotra folklora „ Susreti mladosti 2018“ i narodno veselje ispred Doma kulture Prokosovići.

 

Na smotri, koja počinje u 19,30 sati učešće je najavilo 10 društava iz: Tešnja, Brčkog, Srebrenika, Bukinja, Šerića,Poljica, Lukavca, Devetaka, Bikodža i Prokosovića.

 

Organizatori pozivaju mještane, ali i sve druge zainteresovane osobe da im se pridruže i uživaju u sadržajima i druženju sa dobrim domaćinima Prokosovljanima.

 

(RTV Lukavac)