Naslovna Istaknuto NAJAVA: Dnevno predstavljanje i večernja promocija knjige „Cesta za nigdje“+ Video

NAJAVA: Dnevno predstavljanje i večernja promocija knjige „Cesta za nigdje“+ Video

U petak, 30. marta u JU Javna biblioteka Lukavac će biti upriličeno predstavljanje knjige „Cesta za nigdje“, autorice Minele Moranjkić Ćosić. Istoga dana će biti održana i promocija u hotelu Lukavac.

 

Lukavčanki Mineli Moranjkić Ćosić, koja godinama piše i stvara, ovo je prva objavljena knjiga. Iako u njenom rodnom gradu još nije promovisana, naišla je na veliko zanimanje čitateljske javnosti, koja sa nestrpljenjem čeka priliku za čitanje.Upravo sive kulise njenog okruženja,  ovoj pasioniranoj ljubiteljici književnosti i čitanja, poslužile su  kao inspiracija da stvori svoj čudesni svijet boja.


 

Radi se o zbirci poezije, u kojoj su pjesme svrstane u dva ciklusa „Cesta za nigdje“ i „Decenija“. Objavljena je u izdavačkoj kući NIK-GRAFIT d.o.o. Lukavac. Tiraž je 500 primjeraka. Osim stihova, sadrži i fotografije snimljene na lokacijama: Mostar, Lukavac, Ozren i Cincar. Dizajn, fotografije i ilustracije potpisuje umjetnik Branislav Lukić Luka. Recezenti su Mehmed Pargan i Miladin Berić.

 

„Cesta za nigdje“ će biti predstavljena  tokom memorijalne manifestacije posvećene sjećanju na  pjesnika Avdu Mujkića, koja je zakazana za petak, 30. mart u 13,00 sati. Promocija je istoga dana sa početkom u 18,00  sati u velikoj sali hotela Lukavac. U okviru promocije održat će se pjesničko veče sa istaknutim pjesnicima uz podršku glumca Narodnog pozorišta Tuzla Irfana Kasumovića.