Naslovna Istaknuto NAJAVA: U snježnom Lukavcu radujemo se susretu sa proljećem +VIDEO

NAJAVA: U snježnom Lukavcu radujemo se susretu sa proljećem +VIDEO

Završne pripreme  za 10. Dječiji festival „U susret  proljeću“ su u toku.

 

Velika sala JU Centar za kulturu Lukavac će biti premala da primi sve posjetioce, koji najavljuju dolazak iz svih mjesta sa područja općine Lukavac, ali  i Tuzlanskog kantona. Festival  se održava u subotu, 24.  marta u 18,00 sati.  


 

Talentovani osnovci će pred publikom i žirijem izvesti neke od najvećih aktuelnih hitova  zabavne i narodne muzike. Njihovu uspješnost u tome će ocjenjivati žiri u sastavu: Darko Gajić, Emir Ćosićkić i Dženan Mahmutović (muzičari), te Midhat Sarajlić, predstavnik JU RTV Lukavac. Svi učesnici će dobiti zahvalnice i nagrade prijatelja Festivala organizacije World Vision, a pet najboljih pehare i vrijedne nagrade.

 

Pokrovitelji 10. Dječijeg festivala „U susret proljeću“ su Općina Lukavac i JU Centar za kulturu Lukavac. Organizator  je  JU RTV Lukavac.

 

Glavni i odgovorni urednik  RTV Lukavac Nermin Omerović u ime ovoga kolektiva pozvao je građane svih generacija da dođu na Festival, te tako iskažu podršku ovome projektu, a time i kolektivu RTV Lukavac. Najavio je i prenos uživo za one koji budu spriječeni da lično prisustvuju.

 

Pored takmičarskog dijela, osmišljen je i iznimno bogat revijalni program.