Naslovna AKTUELNO Najavljeni radovi u Centru za kulturu Lukavac

Najavljeni radovi u Centru za kulturu Lukavac

Centar za kulturu Lukavac u narednom periodu provodit će aktivnosti rekonstrukcije i uređenja enterijera. U toku je realizacija projekta rekonstrukcije mokrih čvorova,   koji su u jako lošem stanju i koji od same izgradnje od skoro prije 40 godina , nisu prošli proces adaptacije.

 

Nužnost njihovog renoviranja,  prema riječima direktora ovog Centra Ermina Prijića, ogleda se u činjenici da loše stanje ovih sanitarnih prostorija,uveliko prijeti oštećenju drugih, prostorno vezanih objekata.


 

„U ovoj godini uradit ćemo rekonstrukciju jednog mokrog čvora koji je prioritet i koji zbog curenja direktno prijeti da ošteti prostor kuglane“- kazao je direktor  Prijić i dodao da će procesom adaptacije biti obuhvaćeno još dva sanitarna prostora koji su također u lošem stanju

 

Ovaj  projekat finansirat će Općina Lukavac u iznosu od  4000 KM.  U slučaju da radovi premaše pomenuti budžet, ostatak će biti namiren sredstvima Centra za kulturu.

 

Procesom adaptacije higijenski uslovi  bit će znatno poboljšani na radost uposlenika, udruženja i grupa koje koriste prostorije Centra za svoj rad ali i brojne publike koja će ovog ljeta imati priliku uživati u nizu kulturnih zbivanja koje će uslijediti.

 

Podsjetimo u okviru manifestacije “Lukavački dani kulture” koji se po prvi puta organizuje na našoj općini,  od 10 do 25. augusta će biti izvedeno niz predstava kao i jedan muzički performans, a većina događaja će biti prikazana uz slobodan ulaz. Lukavačka publika imat će priliku uživati uz eminentna glumačka imena  kao što su Haris Burina, Irfan Kasumović, Ermin Krivalić, kao i Miodrag Miki Trifunov koji će nastupiti u poetsko-muzičkom performansu „Svjedok“ u kojem ćemo moći uživati u petak 10. augusta kada je predviđeno i službeno otvaranje ove manifestacije.

 

Stoga  sve one koji cijene ovaj vid umjetnosti iz organizacije  pozivaju da budu dio značajnih kulturnih zbivanja koja nam slijede u ovom mjesecu.