Naslovna AKTUELNO Narednih dana u BiH pretežno oblačno vrijeme uz maglu po kotlinama

Narednih dana u BiH pretežno oblačno vrijeme uz maglu po kotlinama


Naredna tri dana u Bosni i Hercegovini će većinom biti oblačno vrijeme uz maglu koja će se i dalje zadržavati po kotlinama, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

 

 

 

 

 

Prema podacima, danas u većem dijelu zemlje možemo očekivati oblačno vrijeme. Lokalno,u Bosni može pasti veoma malo kiše, a po kotlinama će se i dalje zadržavati dugotrajne magle.

 

 

 

 

Kada je u pitanju jug zemlje, može se očekivati djelomično vedro vrijeme. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

 

 

 

 

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom će biti između -3 i 3 stepena celzija, a na jugu zemlje do 7 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom će se kretati između 2 i 6 stepeni, na jugu zemlje od 8 do 13.

 

 

 

 

Za utorak se u Bosni i Hercegovini prognozira pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama u Bosni će biti i magle. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 3 stepena celzija, a na jugu zemlje do 7 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom će biti između 3 i 7 stepeni, na jugu zemlje do 12.

 

 

 

 

U srijedu se prognozira umjerena naoblaka. Po kotlinama u Bosni će biti magle. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka će većinom biti između -1 i 3, a na jugu zemlje do 7 stepeni celzija. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom će biti između 6 i 12 stepeni.

Sarajlije se već neko vrijeme nadaju kiši i snijegu u želji da će upravo te padavine olakšati disanje u zagađenom gradu.