Naslovna AKTUELNO Nastavljeno uređenje šetališta i okolnih ulica (VIDEO)

Nastavljeno uređenje šetališta i okolnih ulica (VIDEO)

Prva faza uređenja gradskog šetališta je već okončana, a nastavlja se sa dodatnim uređenjem i uljepšavanjem ovoga prostora.

 

Ovih dana je u ulici Branilaca Bosne u poslijepodnevnim i večernjim satima zaustavljen saobraćaj i cjelokupan prostor pretvoren u korzo. Parkovski prostor uz ovu ulicu, odnosno uz šetalište, prema dječijem obdaništu dozvoljava izgradnju dodatnih sadržaja.

 

Šetalište bi se do kraja godine trebalo produžiti pored zgrade Općine Lukavac do TC Konzum. Uslijedit će i nastavak do stadiona Jošik, pa je cilj da sve zapravo bude korzo. Raspisan je u Općini Lukavac i tender za rekonstrukciju putnih pravaca, među kojima je i rekonstrukcija trotoara od ulice Branilaca Bosne do Centra za kulturu, odnosno ulicom Redžepa Ef. Muminhodžića. U ovoj ulici će se urediti i prostor za spomen obilježje žrtvama genocida u Srebrenici. Realna je priča i o potpunom zatvaranju saobraćaja u dijelu šetališta. Uskoro će biti objavljena radna verzija regulacionog plana za Lukavac Grad. Nakon što ga usvoji Savjet načelnika Općine Lukavac, dokument će biti upućen prema Općinskom vijeću Lukavac u formi nacrta.

 

 U općinskoj administraciji razmišljaju i o mogućnosti da se ulica Redžepa Ef. Muminhodžića prema Centru za kulturu od raskrsnice u ulici Branilaca Bosne pretvori u pješačku zonu, što bi donijelo jedan novi ambijent za kretanje građana, ali i učenika prema OŠ Lukavac Grad.

 

Više informacija o do sada realizovanim i planiranim aktivnostima saznajte u video prilogu Midhata Sarajlića.

 

 

 

(RTV Lukavac)