Naslovna AKTUELNO Neispravna oba respiratora “Srebrne maline” koja su trebala biti instalirana u Goraždu

Neispravna oba respiratora “Srebrne maline” koja su trebala biti instalirana u Goraždu

“Danas su dopremljeni respiratori i serviseri koji su došli sa predstavnicima Federalne uprave civilne zaštite su ih odmah postavili. Međutim, tada je primjećeno da je jedan od njih neispravan i on je odmah vraćen. Iz civilne zaštite su nam rekli da će narednih dana neispravan uređaj biti zamijenjen drugim, kojeg ćemo instalirati i koji će također biti atestiran od nadležne agencije za mjeriteljstvo, kako bi se dobio cerfikat za upotrebu. Dok se ne dobije cerifikat respiratori ne mogu biti korišteni”, istakla je Kamenica.

 

  

 

 

Testiranje respiratora obavlja ovlaštena laboratorija Verlab iz Sarajeva.

 

 

 

 

Kako samo ranije danas objavili, instalaciju respiratora vrši kompanija iz Beograda “Profesional Medic” putem svoje sestrinske firme “Dre Medical” iz Sarajeva.

 

 

 

 

Podsjećamo, Federalna uprava civilne zaštite je putem firme Srebrena malina nabavila 100 respiratora koji su plaćeni 10,5 miliona KM. Zbog sumnjive nabavke državni tužitelji su otvorili predmet u kojem su osumnjičeni premijer FBiH Fadil Novalić, suspendovani direktor FUCZ-a Fahrudin Solak, vlasnik “Srebrene maline” Fikret Hodžić i direktor Agencije za lijekove BIH Aleksandar Zolak.

 

 

 

(Izvor:Klix.ba)