Naslovna AKTUELNO Novi filmski hit „Deset u pola“ Danisa Tanovića 6. i 7. decembra...

Novi filmski hit „Deset u pola“ Danisa Tanovića 6. i 7. decembra u Lukavcu

JU Centar za kulturu Lukavac nastavlja sa projekcijom novih filmskih ostvarenja a u naš grad dolazi novi filmski hit istaknutog bh. reditelja Danisa Tanovića.

 

Nakon ovacija i pozitivnih reakcija kojima je publika u BiH i regionu pozdravila komediju oskarovca Danisa Tanovića ”Deset u pola”, ovo novo filmsko ostvarenje imat će priliku vidjeti i publika u Lukavcu.

 

Glumačka ekipa filma, predvođena Brankom Đurićem i Izudinom Bajrovićem u sjajnoj hit komediji donosi priču iz Sarajeva  u maju 2021. godine.

 

Baščaršija se pokušava oporaviti od duge i teške pandemijske godine. Pandemija još traje, ali ipak – dolazi ljeto, postoji nada da bi se stvari mogle, barem nakratko, popraviti.

 

Kada jedno jutro u Enesovu ćevabdžinicu uđe Zagrepčanka koja kaže da je došla pojesti „najbolje ćevape u Sarajevu“, on je pošalje kod Ize, da bi tako i on tradicionalno mogao nakon prve uslužene mušterije, priiuštiti sebi zadovoljstvo prve jutarnje kave.

 

Ovaj sasvim bezazlen, prijateljski gest, izaziva potpuni raspad komšijskog, poslovnog i privatnog života, ne samo Enesovog i Izinog već i cijelog grada.

 

“Ovaj film je topla ljudska priča, priča o prijateljstvu, priča o Sarajevu. On vraća osmijeh na lice i vraća publiku u kina”, rekao je producent filma Jovan Marjanović.

 

“Deset u pola” nastao je u produkciji Obala Art Centra i Turske radio-televizije (TRT), i uz podršku BH Telecoma i Visit Sarajevo. Film je premijerom otvorio ovogodišnji 27. Sarajevo Film Festival, a zatim prikazan na Zagreb Film Festivalu, na Bosphorus Film Festivalu u Istanbulu u Turskoj i na Ajyal Film Festivalu u Dohi u Kataru.

 

 

Novi film u našem kinu možete pogledati  6. i 7. decembra u tri termina:

06.12.2021 (17h,19h i 21h)

07.12.2021 (17h, 19h i 21h)

Centar za kulturu Lukavac

Ulaz 4KM