Naslovna AKTUELNO Novogodišnji koncert 28. decembra u BKC Tuzla

Novogodišnji koncert 28. decembra u BKC Tuzla

Dugogodišnja i uspješna saradnja GUD “Lege Artis” Tuzla i JU BKC TK nastavljena je aktivnostima u pripremu šestog po redu tradicionalnog Novogodišnjeg koncerta koji će se održati kao i svake godine 28.12. sa početkom u 20:00 sati u BKC TK.

 

Organizator manifestacije ove godine pored GUD “Lege Artis” Tuzla i Bosanskog kulturnog centra TK, bit će i Radio televizija Tuzlanskog kantona, a ovaj tim svoje organizacijsko-promocijske aktivnosti dokazao i zajedničkim angažmanom na nedavno uspješno završenom 5. Međunarodnoom horskom šampionatu „Lege Artis“ Tuzla.


 

Tradicionalna manifestacija kojom se u BKC Tuzlanskog kantona zatvara godina bit će održana uz ograničeni broj zvanica (dozvoljeni broj od strane kriznog štaba) te poštivanje svih epidemioloških mjera.

 

Novogodišnji koncert prenosit će uživo RTV TK sa početkom u 20.00 sati na svom TV kanalu ali i putem livestream kanala na Facebook stranici kao i na youtube kanalu, a sve kako bi koncert bio dostupan svima onim koji bi željeli biti dio ovog događaja, a zbog trenutne epidemiološke situacije to neće biti u mogućnosti.

 

Na koncertu će se kao i svake godine naći svečani program umjetničke vokalno instrumentalne muzike, a nastupit će: