Naslovna AKTUELNO Obezbijeđeno 150 humanitarnih paketa za djecu Lukavca + VIDEO

Obezbijeđeno 150 humanitarnih paketa za djecu Lukavca + VIDEO

Korisnici dječije javne kuhinje u Lukavcu, zahvaljujući humanisti Aganu Hodžiću, obradovani su paketima sa osnovnim životnim namirnicama.

 

Sedmica Crvenog krsta/križa i Crvenog polumjeseca, kao i Međunarodni dan CK bili su povod za realizaciju humanitarne akcije tokom koje je obezbijeđeno 4. 000 paketa, od čega 150 za mališane iz Lukavca.


 

„Zahvaljujemo se našim donatorima koji su se sjetili i koji su došli pogotovo danas na Dan crvenoga križa. Donijeli su paketiće, fini su paketi. Mislim da će svi biti zadovoljni. Djeca su se obradovali, došli su i željeli su da se zahvale i djeca i roditelji“, rekla je za RTV Lukavac Selma Zukić, potpredsjednica UA „Ruke prijateljstva“ Lukavac.

 

Ova akcija je samo jedna u nizu kojima se ostvaruje posljednja želja dobrotvora Agana Hodžića, da sva njegova ostavština ide isključivo „za hranu siromašnima“.

 

Agan Hodžić rodom je iz Rogatice, a živio je i radio u Kanadi. Uprkos visokim primanjima zadnje dane života  je proveo u jednom  staračkom domu u Sarajevu, skromno i povučeno. Njegova nesebična želja da pomogne drugima realizovana je kroz testamen kojim 1 milion KM ostavlja javnoj kuhinji Stari Grad,  Merhametu i Crvenom križu FBiH.

 

Pored Lukavca istoga dana dodijeljeno je 30 paketa za djecu sa posebnim potrebama u Tuzli.

 

Iz Lukavca konvoj CK  je nastavio putovanje, a posljednje odredište je Rogatica, rodni grad Agana Hodžića.

 

(RTV Lukavac)