Naslovna AKTUELNO Obilježavanje Dana Mjesne zajednice Turija uz brojne aktivnosti (NAJAVA)

Obilježavanje Dana Mjesne zajednice Turija uz brojne aktivnosti (NAJAVA)

U srijedu 6. juna tekuće godine obilježava se Dan Mjesne zajednice Turija, a prema riječima predsjednice ove mjesne zajednice, Minele Kišić  najavljene su brojne aktivnosti kroz koje će se obilježiti ova manifestacija.

 

-Pozivamo sve građane MZ Turija i ostale koji su zainteresovani da dođu 6. juna i uveličaju obilježavanje Dana Mjesne zajednice Turija. Taj dan prisjetit ćemo se prošlosti i na prigodan način ćemo se zahvaliti našim sinovima, njih 26 koji su stali u odbranu Turije, Općine Lukavac i Bosne i Hercegovine. Pripremili smo prigodan program u kojem će učestvovati učenici OŠ Turija, zatim grupa Aktivno starenje Turija, a planirano je i polaganje cvijeća na spomen obilježju u Turiji, izjavila je za RTV Lukavac Minela Kišić, predsjednica Mjesne zajednica Turija.


 

Kako bi se ovaj dan dočekao u što boljem ruhu započeti su radove na uređenju zelenih površina, farbanje ograde mosta, a u planu je uređenje i čišćenje spomen obilježja borcima šehidima Armije RBiH.

 

-Radovi su povodom Dana MZ Turija gdje smo započeli akciju čišćenja i uređenja mosta, a tu su još neke aktivnosti oko spomen obilježja kako bi sam Dan MZ Turija dočekali u lijepom okruženju, govori Minela Kišić.

 

Organizacioni odbor zadužen za obilježavanje 6. juna, Dana MZ Turija poziva građane da svojim prisustvom uveličaju ovaj datum, a prema planiranom protokolu građanima će se obratiti predsjednica mjesne zajednice Minela Kišić, ratni komadant 3. Brdske brigade Nedžad Burgić, predsjedavajući OV Lukavac Mehmed Suljić i načelnik Općine Lukavac Edin Delić. Pored polaganja cvijeća, obraćanja, kulturnog programa i dodjele priznanja, upriličit će se obilasci porodica šehida i poginulih boraca, polaganje cvijeća na spomen obilježja u Čelarima i Jubičiću kao i memorijalna utakmica Akif Tokić.

 

Obilježavanje Dana mjesne zajednice Turija uveličat će prigodan kulturno-zabavni program koji počinje u 11 sati.