Naslovna AKTUELNO Osnovna škola “Lukavac Mjesto” proslavila svoj 106.rođendan

Osnovna škola “Lukavac Mjesto” proslavila svoj 106.rođendan

Osnovna škola „Lukavac Mjesto“ danas je proslavila svoj 106. rođendan, a proslavi Dana škole prisustvovao je veliki broj gostiju, roditelja i mještana.

 

Povodom ovog značajnog datuma učenici su zajedno sa svojim nastavnicima priredili bogat kulturno-zabavni program, a ovom prilikom upriličena je i podjela svjedočanstava učenicima završnih razreda, dodjela pohvalnica uposlenicima škole i institucijama i pojedincima koji su učestvovali u realizaciji različitih projekata, te svečana sjednica nastavničkog vijeća.


 

Elmir Osmanović, direktor O.Š. “Lukavac Mjesto” maturantima je zaželio puno uspjeha u nastavku školovanja, osvrnuvši se i na neke od značajnijih projekata koji su realizirani u proteklom periodu prilikom čega je istakao: “Prethodna godina je bila plodonosna. Ogleda se u zamjeni kompletne stolarije u područnoj školi u Hrvatima, zatim ove godine smo obnovili kompletno lijevo krilo škole, uredili mokre čvorove i uradili moderne toalete. U narednom periodu raditi će se poligon za košarku, već se radi na aktivnostima izrade glavnog projekta.”

 

Inače, prva proslava Dana škole održana je 1. juna 1965. godine, a svoje prve učenike, njih 104, škola je primila davne 1912. godine. Trenutno Osnovnu školu “Lukavac Mjesto” pohađa oko 480 učenika, koji postižu zapažene rezultate.