Naslovna AKTUELNO Obilježena 134. godišnjica OŠ “Puračić” + VIDEO

Obilježena 134. godišnjica OŠ “Puračić” + VIDEO

U OŠ „Puračić“  prigodnim programom obilježen je 134. rođendan ove obrazovne ustanove.

 

Posljednjih godina učenici, nastavnici, roditelji i menadžment udružili su snage kako bi stvorili što bolje uslove za učenje i boravak djece u školskim objektima u Devetaku, Tabacima i Puračiću.


 

Jedan od najbitnijih projekata je adaptacija toaleta za učenike sa posebnim potrebama. U područnoj školi Tabaci uređeni su dvorište i dječiji park. U područnoj školi u Devetaku rekonstruisan je mokri čvor i uređeno školsko dvorište. Zahvaljujući donacijama roditelja, privatnih preduzeća i nevladinih organizacija izvršena je nabavka nove peći za centralno grijanje, ugrađeni su filteri za vodu, postavljeni stalci za bicikla i uređena sva tri dvorišta.

 

Najznačajniji uspjesi ipak su vezani za postignuća učenika na takmičenjima širom BiH.

 

„Ova školska godina bila je izuzetno teška za nas, karakteristična je po odlasku kolega u penziju, a jedan naš kolega je rano preminuo, tako da nam ovaj školski rođendan pada teško. Međutim, iako je bilo teško, naši učenici su postali pravi ambasadori svoje škole, gdje su pokazali sve svoje sposobnosti, kvalitete i rezultate na opštinskim, kantonalnim i državnim takmičenjima, ali i u vannastavnim aktivnostima. Imamo veliki broj učenika  na koje smo ponosni, a isto tako i veliki broj učenika izlazi ove godine iz škole i predstavljat će je u punom svjetlu“, izjavila je za rtvlukavac.ba Rasima Smajlović, direktorica JU OŠ „Puračić“.

 

Općinski načelnik dr. Edin Delić sa saradnicima je također posjetio školu i zahvalio se menadžmentu na dosadašnjoj saradnji sa lokalnom zajednicom,  a koju će nastaviti i u narednom periodu. To je posebno važno zbog stvaranja boljeg ambijenta i uslova za djecu.

 

Tokom posjete načelnik Delić je prisustvovao dijelu svečanosti, koja je uključivala priredbu sa dodjelom zahvalnica i bazarom na kojem su prikupljana sredstva za utopljavanje škole, te najavio pomoć i podršku na projektu zamjene azbestnog krova.

 

(RTV Lukavac)