Naslovna AKTUELNO Svečano obilježeno 50 godina postojanja OŠ “Gnojnica” + VIDEO

Svečano obilježeno 50 godina postojanja OŠ “Gnojnica” + VIDEO

Dan OŠ „Gnojnica“ bio je prilika da se proslavi 50 godina uspješnog rada ove obrazovne ustanove, te kaže nešto o trenutnim uslovima rada, projektima kojima se bave  i uspjesima koje postižu učenici, nastavnici i menadžment škole.

 

„Nizom  aktivnosti koje su počele još 1. aprila ove godine, koje su krenule sa odlaskom naše djece u Republiku Tursku, u bratsku školu u Istanbul, potom dočekom delegacije iz Turske u našu školu početkom maja, te drugim aktivnostima koje su završile svečanom priredbom i svečanom sjednicom nastavničkog vijeća 15. maja u ovoj školi, zaokružili smo obilježavanje 50 godina postojanja naše škole“,izjavio je za rtvlukavac.ba Edin Halilović, direktor JU OŠ „Gnojnica“.


 

Ove i druge slične aktivnosti dovele su do stvaranja mnogo boljih uslova za učenje i boravak djece u školi.

 

„Ova i prošla godina su bile uspješne za našu školu. U prošloj godini smo uspjeli da riješimo veliki problem koji je tištio ovu školu od njene izgradnje, a to je problem pitke vode. Ugradnjom filtera i sterilizatora uspjeli smo dobiti pitku vodu u našoj školi, a pokrenuli smo i proceduru nabavke namještaja za školu. Početkom ove godine nabavili smo za dvije učionice namještaj, a u toku je procedura za nabavku namještaja za još šest učionica“, kaže Halilović.

 

OŠ „Gnojnica“  trenutno u tri školska objekta pohađa 285 učenika.

 

Za buduće prvačiće, njih 15 u centralnoj, 9 iz područne škole Berkovica i 3 učenika iz područne škole Kruševica, opremljena  je učionica. U njoj se trenutno odvija  predškolska nastava, gdje se učenici pripremaju za onu redovnu, koja će početi u septembru.

 

„Uspjeli smo, zahvaljujući Općini Lukavac,  renovirati i objekat područne škole u Kruševici, a u ovoj godini planiramo zamjenu krova na školi u Berkovici“, rekao je Halilović.

 

Kruna rođendanskih svečanosti bila je maturalna zabava za 19 učenika, koji su prethodno uspješno položili testove u okviru  eksterne mature.

 

(RTV Lukavac)