Naslovna AKTUELNO Od sutra zabrana kretanja od 21.00 do 05.00 sati na području TK

Od sutra zabrana kretanja od 21.00 do 05.00 sati na području TK


Na prijedlog Kriznog štaba Ministarstva zdravstva TK, Vlada TK je donijela zakljčak kojim se zabranjuje kretanje stanovništva na području Tuzlanskog kantona u periodu od 21.00 sat do 05.00 sati narednog dana, počev od 20. do 29. marta ove godine.

Između ostalog, Vlada TK donijela je i zaključak kojim se do daljnjeg zabranjuje posjeta staračkim domovima.

“Iz zabrane kretanja u spomenutom periodu izuzeti su svi uposlenici koji su uključeni u provođenje mjera i aktivnosti na rješavanju epidemije COVID na području TK, uposlenici kojima se proces rada odvija u smjenama, međugradski i međunarodni prijevoz putnika, taxi služba, kao i vozači teretnih vozila u domaćem i međunarodnom transportu”, naveli su iz Vlade TK.

Naredbom je predviđeno da uposlenici koji su uključeni u provođenje mjera i aktivnosti na rješavanju epidemije COVID, uposlenici kojima se proces rada odvija u smjenama, moraju imati odobrenje poslodavaca za kretanje u periodu od 21 sat zvečer pa do 5 sati ujutro narednog dana.

“Ove naredbe se primjenjuju od 20. marta, a važe do 29. marta 2021. godine. Uz navedeno današnjom naredbom do daljnjeg su zabrane posjete domovima za stare i iznemogle osobe na području Tuzlanskog kantona”, naveli su iz Kantonalne vlade.

Epidemiološka situacija u Tuzlanskom kantonu se kontinuirano pogoršava, a trenutno su aktivno koronavirusom zaražene 1.172 osobe. Na bolničkoj hospitalizaciji je 128 pacijenata, a sedam je priključeno na respirator.

Izvor: RTV Sl