Naslovna AKTUELNO Odjel za brak i porodicu Muftijstva tuzlanskog pomaže rad CROPS-a (VIDEO)

Odjel za brak i porodicu Muftijstva tuzlanskog pomaže rad CROPS-a (VIDEO)


Odjel za brak i porodicu Muftijstva tuzlanskog u svojim aktivnostima u fokusu  ima porodicu. Cilj je da se promovišu pozitivni primjeri, kvalitetni uzori i podsjeti na značaj porodice. Tokom svog rada i djelovanja realizovano je niz uspješnih projekata, jedan od njih je i “Knjiga za CROPS”.

 

U prvoj fazi Centru u Smolućoj je uručena 101 knjiga, a prilikom posljednje posjete uručen je isti broj koji će u posljednjoj fazi okončati sa 303 knjige, koje će obogatiti bibliotekarski fond biblioteke Centra koja je u pripremi.

 

U Centru  za rehabilitaciju ovisnika o psihoaktivnim supstancama u Smolućoj također je upriličena promocija knjige simboličnog naziva “Vrata spasa”, autorice Hasibe Saračević, koordinatorice Odjela za brak i porodicu Muftijstva tuzlanskog.

 

Pomoć u relizaciji projekta pružili su i mladi koji kroz svoj rad i angažman žele pomoći svakoj osobi kojoj je pomoć potrebna.

 

Uspostavljena saradnja bit će nastavljena i u narednom periodu, uz relizaciju ovakvih i sličnih projekata kojima će se stvarati bolji  uslovi života i rada kako u Centru tako i u društvu i zajednici u cijelini.

 

Preporučujemo video prilog Edine Husović:

 

 

 

 

(RTV Lukavac)