Naslovna AKTUELNO Odličan rezultat Radničkog na turniru u Tuzli (FOTO)

Odličan rezultat Radničkog na turniru u Tuzli (FOTO)

Proteklog vikenda u Tuzli na stadionu „Luke“ održan je Međunarodni turnir Pannonian Cup – International Youth Cup, a prvog dana turnira selekcija U-9 FK Radnički Lukavac osvojila je zlato sa šest pobjeda i gol razlikom 17 postignutih i jednim primljenim golom.

 

Drugo mjesto je pripalo ekipi SK “Bambi” Tuzla (BiH), dok je treće mjesto osvojila ekipa FK “Novi Pazar” (Srbija). Najbolji strijelac turnira je igrač Radničkog Maid Sinanović sa postignutih 10 golova, dok je je Vedad Husović prema mišljenju trenera odigrao najbolje od svih turnira do sada i dao poseban doprinos rezultatu.


Drugog dana selekcija U-10 je također osvojila zlato. Drugo mjesto je pripalo FK “Proleter” Tuzla, dok je treće mjesto osvojila ekipa FK “Borac” iz Jelaha. Najbolji golman turnira je golman Radničkog Amar Mulalić.

 

Istog dana na turniru je nastupila u selekcija U8 koja je zauzela 4 mjesto gdje je u polufinalnoj i utakmici i utakmici za treće mjesto nakon neriješenog rezultata u regularnom dijelu poražena nesretno na penale. Obzirom na to da je na turniru učestvovao veliki broj ekipa kako iz BiH tako i iz zemalja regiona, ostvareni rezultat je više nego zadovoljavajući istakli su treneri koji rade sa ovim selekcija Damir Ahmetović i Emir Hanić.