Naslovna AKTUELNO Prijem za učenike generacije u kabinetu načelnika

Prijem za učenike generacije u kabinetu načelnika

U kabinetu Općinskog načelnika upriličen je prijem za učenike generacije osam osnovnih i tri srednje škole sa područja općine Lukavac.

 

Ovom prilikom, načelnik Delić sa saradnicima zaželio je dobrodošlicu, uputio čestitke učenicima te zaželio uspjeh u nastavku školovanja.


 

-Nažalost ja nisam sve godine bio odlikaš i nisam imao sve petice tako da se u ovoj prostoriji osjećam na neki način kao uljez u elitnoj skupini mladih ljudi. U ovoj prostoriji ovoliko pameti i ljepote nije ušlo otkako je obnovljena zgrada, tako da je to veliki praznik za našu općinu i velika je čast da smo u ovako ugodnom društvu. Ovi ljudi su u toku svog dosadašnjeg školovanja postigli nešto što je za svako poštovanje i oni predstavljaju elitu među našim mladim i mi smo željeli nekim skromnim okupljanjem to prepoznati i uputiti čestitke, izjavio je načelnik Edin Delić te dodao da mu je velika želja da ovi učenici ostanu ovdje.

 

-Želja nam je da što veći broj njih ostane ovdje, da pomognemo da se na neki način razviju u ljude koji mogu povući društvene tokove na našoj općini i nastojaćemo sa njima imati komunikaciju tako da smo već dali određene upute i preporuke da se uključe u različite vidove organizacije mladih te da čujemo njihove prijedloge, sugestije i kritike, kazao je načelnik Delić.

 

Emir Kovačević jedan je od učenika genercije zahvalio se načelniku na prijemu te poručio da učenici trebaju biti uporni u svom školovanju.

 

-Želio bih se zahvaliti našem načelniku koji nas je pozvao i koji je izdvojio određena sredstva za nas i koji je omogućio da se još par puta vidimo sa učenicima koje smo viđali na takmičenjima. Htio bih svima poručiti da budu uporni u svom školovanju, rekao je Amer Kovačević, učenik generacije Osnovne škole Gnojnica.

 

Najuspješniji učenici nagrađeni su određenim iznosom novčanih sredstava, koja treba da budu podstrek za njihov uspjeh i zalaganje u daljem školovanju. Naime, učenici generacije osnovnih škola nagrađeni su sa po 150 KM, dok su učenici generacije srednjih škola nagrađeni sa po 200 KM.

 

-Ponosna sam na sebe i drago mi je zbog uspjeha koji sam postigla. Želim da se zahvalim načelniku što nas je sve sakupio ovdje kako bismo se upoznali, zahvaljujem se na izdvojenom vremenu i izdvojenim sredstvima koja zaista znače i dalji su nam podsticaj, izjavila je za RTV Lukavac učenica generacije Osnovne škole Lukavac Grad Ejna Omerović.

 

Inače,  prijemu su prisustvovali su i roditelji učenika koji su izrazili zahvalnost općinskom načelniku na podršci i upriličenom prijemu.