Naslovna AKTUELNO U toku je postupak izbora dobitnika stambenih kredita

U toku je postupak izbora dobitnika stambenih kredita

Na Javni poziv za pomoć u stambenom zbrinjavanju boračkih kategorija  sa područja općine Lukavac prijavilo se 238 aplikanata.

 

Nadležna komisija u Općini Lukavac trenutno radi na terenu, a konačnu listu dobitnika sredstava objavit će  Ministarstvo za boračka pitanja TK.


 

„Lukavac je, kao i prethodnih godina, na jedan transparentan način omogućila velikom broju pripadnika boračke populacije da apliciraju, tako da ove godine imamo najviše od 2012. godine, kada je uveden ovaj program stambenog zbrinjavanja. Ukupno je pristiglo 238 zahtjeva. Nakon prikupljanja zahtjeva, radili smo na njihovoj evaluaciji i utvrđivanju ispravnosti dokumentacije, kao i na imovinskom cenzusu i identifikaciji lica koja su već koristili sredstva po istom osnovu“, izjavio je za portal rtvlukavac.ba Edin Hamzić, pomoćnik načelnika Općine Lukavac.

 

Komisija će, nakon pregleda pristiglih predmeta, sačiniti preliminarnu listu, a po okončanju  žalbenog postupka i konačnu. Kompletan postupak sa isplatom sredstava bit će okončan do kraja 2018 godine.

 

Maksimalan iznos koji se dodjeljuje po ovom Javnom pozivu je 5.000 KM.

 

(RTV Lukavac)