Naslovna AKTUELNO Odlični rezultati KBS ORKKA na karate takmičenjima

Odlični rezultati KBS ORKKA na karate takmičenjimaDanas je KBS ORKKA nastupio na dva karate takmičenja, Croatia Open 2019 u Rijeci i Vogošća Open te nastavili kontinuitet vrhunskih sportskih rezultata.

 

Na 19 Croatia Open 2019, jednom od najjačih karate turnira u ovom dijelu Evrope koji se održao u Rijeci, i na kojem je učešće uzelo oko 2000 takmičara iz 25 država, u svrhu pripreme za predstojeće Svjetsko prvenstvo u Čileu, nastupio je Hamza Čajić u kategoriji borbe seniori -84 KG i mlađi seniori -84 KG.

 

Hamza je u obje kategorije izborio finale te u konačnici sa ukupno šest pobjeda i jednim porazom osvojio zlato u kategoriji seniora i srebro u kategoriji mladjih seniora, čime je potvrdio epitet jednog od najboljih BiH karatista današnjice, te što je najbitnije, pokazao dobru formu pred predstojeće Svjetsko prvenstvo koje že se krajem oktobra održati u Santiagu (Chile).

 

Na Vogošća Open 2019, na kojem je učešće uzelo oko 560 takmičara iz 51 karate kluba iz 3 države, iz KBS ORKKA u pratnji mladog Emira Cosićkića, nastupila su 4 mlada takmičara koji su osvojili 3 medalje, i to jednu zlatnu i dvije bronzane, te jedno 5 mjesto.

 

Zlatna je bila Sarah Ikanović, borbe djevojčicee 10 godina -30 KG
Bronzom su se okitili Ajla Halilović, borbe djevojčice 10 godina -30 KG i Benjamin Husić, borbe kadeti -52 KG, dok je plasman na 5 mjesto zauzela Dzana Kunosić, borbe kadetkinje +54 KG.