Naslovna AKTUELNO Lukavčani podrška u projektu “Tvoja kosa moja kosa”

Lukavčani podrška u projektu “Tvoja kosa moja kosa”U frizerskom salonu Jaca u Lukavcu već izvjesno vrijeme se provodi akcija doniranja kose za djecu u udruženju “Srce za djecu” i za projekat moja kosa tvoja kosa.

 

Radi se o doniranju kose za Izradu perika za djecu oboljelu od malignih oboljenja.

 

“U gotovo tri godine rada, preponosni smo jer imamo preko 2000  donatora, a više od 70 posto donatora su djevojčice koje žele svoju kosu dati oboljeloj djeci. Do sada su izrađeno i uručeno više desetina perika. Perike iz radionice Udruženja dostupne su, potpuno besplatno, svakom djetetu koje ima privremeni ili trajni gubitak kose kako bi vratilo samopouzdanje i uspješno se uklopilo u svoju matičnu sredinu”, kazali su u udruženju Srce za djecu a koje provodi projekt moja kosa tvoja kosa.

 

Perike se nakon završenog tretmana vraćaju Udruženju, naravno ako se ne radi o stalnom gubitku kose.

 

I tek kada pomislite da je sve manje humanih djela , pomoći i podrške među ljudima onda dobijemo poneku lekciju u principu od naših najmlađih koji bez skrivenih i drugih namjera odluče učiniti neku humanu gestu.

 

Lukavčani su također podrška ovom humanom projektu. Napraviti nešto za oboljelu djecu bila je želja 7-godišnje Amine Dautović, koja je na sedmi rođendan svoju kosu donirala za djecu koja su pretrpjela privremeni ili trajni gubitak kose.

 

Lukavčani su također podrška ovom humanom projektu. Jedan čin lijepe geste kod naših najmlađih zabilježila je i kamera naše televizije.