Naslovna Istaknuto Održan 4. Međunarodni kup u podvodnoj fotografiji na jezeru Šićki Brod (...

Održan 4. Međunarodni kup u podvodnoj fotografiji na jezeru Šićki Brod ( VIDEO)


Protekolog  vikenda na jezeru Kop Šićki Brod, u organizaciji Eko ronilačke grupe invalida, održan je 4. Međunarodni kup u podvodnoj fotografiji.

 

Zahvaljujući lijepom vremenu, 15. ekipa sa oko 50 podvodnih fotografa uživalo je u ljepotama podvodnog svijeta jezera Kop Šićki Brod.

 

Podvodni fotografi iz Lukavca, Tuzle, Sarajeva, Sanskog Mosta, Prijedora, Bosanskog Šamca, Bijeljine, Sombora, Novog Sada, Beograda i Bele Crkve, takmičili su se u dvije kategorije Kompakt i DSLR aparati.

 

 

U kategoriji DSLR aparata u ukupnom plasmanu 1.mjesto je zauzeo Miloš Prelević iz Novog Sada, 2.mjesto je zauzeo Miroslav Dabić iz  Sombora, a 3.mjesto je zauzela Amra Zubčević iz Sarajeva.

 

U kategoriji Kompakt aparata u ukupnom plasmanu 1.mjesto je zauzeo Jovan Petrovski iz Bele Crkve, 2.mjesto je zauzeo Aleksandar Pejčić iz  Bele Crkve, a 3.mjesto je zauzeo Mirza Tahirović iz Sarajeva.

 

Elvir Mahmutović (Eko-ronilačka grupa invalida) je u kategoriji Kompakt aparata na temu „Riba“ zauzeo 2.mjesto.

 

U ekipnom plasmanu najuspješni su bili 1. Mjesto Ronilački klub „Roniti se mora“ Bela Crkva, 2.mjesto Klub za podvodne aktivnosti Bela Crkva i 3.mjesto Eko-ronilačka grupa invalida iz Lukavca.

 

Nagradu za „Best of show“ fotografiju je osvojio Miloš Prelević iz Novog Sada.

 

Generalni sponzori takmičenja su bili Općina Lukavac i Federalno ministarstvo kulture i sporta.

 

O ovom događaju više u video prilogu Edine Husović