Naslovna AKTUELNO Održan žrijeb za Regionalnu boksersku ligu

Održan žrijeb za Regionalnu boksersku ligu

Na Ilidži održan žrijeb za prvu Regionalnu boksersku ligu koja će početi u zadnjoj sedmici maja ove godine.

 

To će biti novi format, a takmičenje će činiti klubovi iz šest Bokserskih saveza Bosne i Hercegovine. Tako će na takmičenju nastupati klubovi iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Sjeverne Makedonije, Srbije i Slovenije.
U ligi će se takmičiti ukupno osam ekipa: dvije iz Bosne i Hercegovine (Radnik Bijeljina, Željezničar Sarajevo), dvije iz Srbije (Crvena Zvezda Beograd, Loznica), te po jedna selekcija iz svake od četiri države (Vitezovi Zagreb Hrvatska), Crne Gore (Crnogorski sokolovi), Sj. Makedonije (Vardar Skoplje) i Slovenije (Maribor).

Izvučeni parovi prvog kola lige

 

U grupi “A” sastaju se:
Vardar (SMK) – Loznica (SRB)
Željezničar (BiH) – Crnogorski sokolovi (CG)
U grupi “B” snage će odmjeriti:
Crvena Zvezda (SRB) – Maribor (SLO)
Zagrebački Vitezovi (HRV) – Radnik Bijeljina (BiH).
Domaćin ovog događaja bio je predsjednik Bokserskog saveza BiH Enes Peštek, koji ističe da će ovaj događaj biti od velikog značaja za Regionalni boks.
“Zadnjih godina se pominjala ideja o pokretanju zajedničke, Regionalne lige.  Godinu i po nakon što smo u Beogradu i Zagrebu imali veoma dobre, konstruktivne sastanke, Sarajevo je danas domaćin žrijeba. Naša želja je povratak olimpijskog boksa na neke stare staze slave. Paralelno sa tim, cilj nam je i vraćanje tradicionalnih klubova Regiona. To su Zvezda, Partizan, Dinamo, Željezničar, Budućnost, Vardat itd. Ono što smo uspjeli jeste da će se bokserski klub Željezničar, koji je bio jedan od najtradicionalnijih klubova u bivšoj Jugoslaviji, vratiti. I Željezničar će zajedno sa bokserskim klubom Radnik iz Bijeljine predstavljati našu državu na ovom takmičenju”,  rekao je predsjednik bokserskog saveza BiH, Enes Peštek i dodao:
“Vjerujemo da će naši predstavnici uspjeti proći taj eliminacioni dio i ući u superfinale gdje će se boriti za titulu Regionalne lige. Volim reći da ko je bio osvajač Jugoslovenske medalje osvojio je poslije i evropsku, svjetsku i olimpijsku medalju. Tako da sigurno u regionu imamo kvalitetnih boksera, dobrih pojedinaca koji se sada predstavljaju individualno. Cilj ove lige jeste spojiti ih i iz njih u ovim borbama iznjedriti ono najbolje i našoj publici prezentovati ono što nosi vrijednost Olimpijskog boksa.”
Takmičenje će se odvijati po dvokružnom sistemu (mečevi kod kuće i u gostima), a nakon toga slijedi doigravanje četiri najbolje ekipe (po dvije prvoplasirane iz svake grupe).