Naslovna AKTUELNO Održana radionica za građane novinare u TK

Održana radionica za građane novinare u TK

Radionica za građane novinare u Tuzli je dobila dosta visoke ocjene svih posjetilaca: “iskreno sam iznenađen ovim projektom i aktivnostima”, “dobila sam sve potrebne informacije i u cjelosti sklopila sliku o tome šta bi bio zadatak građanina novinara” i “sasvim sam oduševljen svim što sam čuo i mogućnostima koje postoje” su samo neke od impresija učesnika ove radionice koja je održana u prekrasnom ambijentu Ateljea Ismeta Mujezinovića.

 

Sam događaj je uveličan prisutnošću Kemije Hodžić koja je jedna od dobitnica IMEPovog granta New Voices i koja je govorila o svojim iskustvima sa procesom apliciranja, te građanina novinara Nihada Kadića koji je prošao pojedine obuke IMEPovog MediaLaba.


 

Pojedini učesnici su se tokom trajanja same radionice registrovali na imep.ba, dok su drugi pak najavili prijave za IMEPove grantove za građane novinare.

 

IMEP je petogodišnji USAID-ov program koji podržava nezavisnost medija i slobodu izražavanja u BiH jačanjem održivosti medija, podizanjem kvaliteta medijskog sadržaja, izgradnjom kompetencija novinara, pružanjem pravne podrške medijima i novinarima, kao i aktivnim uključivanjem građana i građanki u medijski prostor, uz snažnu promociju nezavisnih medijskih glasova u BiH. Realizuju ga CPCD i OM.