Naslovna AKTUELNO Održana svečana akademija „Muhamede ti si svjetlo nad svjetlima“

Održana svečana akademija „Muhamede ti si svjetlo nad svjetlima“

Rebiu-l-evvelske  aktivnosti  na prostoru Medžlimska islamske  zajednice Puračić završene su  održanom svečanom akademijom „Muhamede  ti si svjetlo  nad svjetlima“upriličenom povodom rođenja poslanika Muhameda a.s..Priređenim  programom učesnici  su prisutne na ovoj svečanosti  podsjetili  na vrijednosti  sa kojima  je došao plemeniti poslanik.

 

Brojnim aktivnostima  na prostoru Medžlisa islamske zajednice Puračić u Lukavcu  obilježen je 12 rebiu-l-evvel odnosno mjesec rođenja posljednjeg poslanika Muhammeda a.s.


 

Održane su mnoge mevludske svečanosti, večeri Kur'ana, promocije knjiga širom lukavačkog medžlisa. Aktivnosti koje su na području  medžlisa započele početkom ovog mjeseca  završene su svečanom akademijom „Muhammede ti si svjetlo nad svjetlima“  održanom  u Centru za kulturu Lukavac,kojom je stavljena kruna  na cjelomjesečne aktivnosti.

 

Rođenje Božijeg Poslanika bilo je prema riječima Vehabovića   inspiracija  Amini Karić  da pripremi i tekstualno   obradi   recitacije, mevlude i kaside  u kojima su  učesnici akademije    polaznici mekteba,učenici Behrambegove medrese i Mreže mladih  MIZ-e Puračić  kroz stihove opisali  vrijeme u kojem se rodio Muhammed, a.s.

 

Učenjem  salavata i tekbira  učesnici   su   probudili  kod mnogobrojnih prisutnih, ljubav prema  najodabranijem biću.Svi prisutni, a bila ih je prepuna sala Doma kulture u Lukavcu istinski  uživali  u priređenim programskim sadržajima  od strane MIZ-e Puračić , u kojima  su  se podsjetili  na vrijednosti  sa kojima  je došao plemeniti poslanik.U realizaciju svih organizovanih  aktivnosti bili su uključeni  svi džemati  kao i Odjel za brak i mlade.