Naslovna AKTUELNO Održana svečana akademija povodom Dana državnosti BiH

Održana svečana akademija povodom Dana državnosti BiH


25. novembar Dan državnosti Bosne i Hercegovine obilježen je i na području naše općine.

 

Ovim povodom održana je svečana sjednica Općinskog vijeća na kojoj su zaslužnim pojedincima i koletivima uručena općinska priznanja.

 

Centralni sadržaj povodom  obilježavanja 25. novembra Dana državnosti BiH na području općine Lukavac bila je svečana sjednica Općinskog vijeća Lukavac, koja je održana u velikoj Sali PU Lukavac.

 

Svečana sjednica započela je intoniranjem himne BiH kao i odavanjem počasti za poginule borce NOR-a i posljednjeg odbrambeno – oslobodilačkog rata 92-95 godina. Sjednicu je otvorio predsjedavajući OV Lukavac Mehmed Suljić.

 

U ime vijećnika Općinskog vijeća Lukavac prigodnim referatom obratio se Mihad Sakić vijećnik u OV Lukavac.

 

U povodu 25. novembra dana državnosti Bosne i Hercegovine na svečanoj sjednici su dodjeljena odlikovanja i priznanja. Plaketu općine Lukavac dobili su Centar za ranu intervenciju „Mali svijet“ Lukavac, prof. Mulafer Nurković, Džemili Ismaila Bikovića, Hamzić Hamzaliji.

 

Počasnu povelju Općine Lukavac dobio je  KBS „Orkka“ Lukavac, dok je povelja općine Lukavac uručena Ramizu Frljanoviću.

 

Predstavnici  Općine Lukavac, Općinskog vijeća , boračkih organizacija i  predstavnici  iz drugih društvenih miljea  općine povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine danas su položili   cvijeće na Spomen kosturnicu i Centralnom spomen obilježju Lukavac.

 

Delegacija Općine Lukavac, Općinskog vijeća Lukavac brojnih boračkih organizacija, predstavnika javnog, kulturnog i vjerskog života su povodom 25. novembra Dana državnosti odali počast i položili cvijeće na spomen kosturnicu borcima NOR-a 42-45 godina.

 

Nakon Spomen kosturnice brojne delegacije položile su cvijeće i odale počast za poginule borce i šehide Armije RBiH na Spomen obilježje u parku kod Općine Lukavac