Naslovna AKTUELNO Održani Moto susreti Puračić 2019

Održani Moto susreti Puračić 2019

U organizaciji Moto kluba “Biker Boys”  Puračić održani su  deveti  po redu susreti motorista. Tradicionalni susreti bikera u Puračiću na jednom mjestu okupili su preko 200 bajkera iz BiH, Srbije i drugih zemalja. Cilj manifestacije je uz okupljanje što većeg  broja simpatizera ovog vida rekreacije, druženje i sklapanje prijateljstava.

 

Moto klub “Biker Boys” Puračić  uspješno je okončao  devete  susrete motorista, koji su trajali od petka 17. maja do nedjelje 19. maja.


 

Odlična organizacija i ne baš tako loše vrijeme u Puračiću privukli su veliki broj zaljubljenika u motociklizam iz regije.

 

Posebna atrakcija za sve ljubitelje motora bio je defile učesnika  kroz Puračić i Lukavac  nakon  čega su uslijedile  tradicionalne  moto igre.

 

Uz uživanje  u vožnji, mirisu benzina, moto igrama u kampu domaćina, moto susreti su pravo mjesto za sklapanje prijateljstava sa bajkerima  iz svih zemalja  regiona. Za bajkere ne postoje granice, ni fizičke ni mentalne, jer to su ljudi otvorenog srca koje povezuje ljubav prema motorima, ali i moto susretima kojima se uvijek rado odazivaju.

 

Svjesni  da je vožnja motora   skupa i rizična, ali to je ono kako su kazali naši sagovornici  što vole i što ih spaja. Tu su svi isti, nema vjere, nema nacije ili politike, jednostavno vole motore ,miris guma i benzina.

 

Uz puračke specjalitete, priređen party, druženje motorista trajalo je do kasno u noć, a organizatori  devetih moto susreta koje su podržali  MZ-a Puračić  i Općina Lukavac   se nadaju  da će  praksa  održavanja  motorijade u Puračiću  biti nastavljena i narednih godina.