Naslovna AKTUELNO Lukavac: Održano sportsko rekreativno druženje osoba sa invaliditetom

Lukavac: Održano sportsko rekreativno druženje osoba sa invaliditetom

Udruženje paraplegičara i oboljelih od dječije paralize u nedjelju je  uopriličilo   sportsko rekreativno druženje osoba sa invaliditetom koje je pomogla općina Lukavac sa oko 4.000 KM.

 

Jedan je ovo od načina da se kroz zajedničko okupljanje osoba sa invaliditetom razmijene iskustva i mišljenja o njihovom učešću u društvenom životu ali i svakodnevnoj životnoj egzistenciji.


 

Prema riječima predsjednika ovog udruženja Mensudina Imamovića na ovaj vid druženja su se odlučili iz iskustava koje su imali odlazeći na slična okupljanja u druge BH gradove na poziv sličnih udruženja. U Lukavačkom udruženju su imali ideju da bar na jedan dan osobe sa invaliditetom pobjegnu od svakodnevnice. Tako su jučer na jezeru Modrac bili predstavnici udruženja sa područja TK te iz Zenice.

 

Bila je ovo prilika da od predsjednika udruženja PIODP općine Lukavac Mensudina Imamovića dobijemo informaciju kako i na koji način funkcionioše ovo udruženje i sa kojim se problemima ove osobe suočavaju u svakodnevnom životu.

 

Organizovana su na ovom druženju u nedjelju na jezeru Modrac i takmičenja u pikadu, šahu i bilijaru a za najbolje je organizator obezbijedio vrijedne nagrade.

Diplome za osvojena prva mjesta dobili su:

U šahu Kasim Ribić iz UP Lukavac

U pikadu Ramiz Omerdić Iz UP Lukavac

Te u bilijaru Alija Avdić iz UP Zenica

 

Kod žena prva mjesta osvojile su Meksida Halilović u bilijaru te Azra Kasumović u pikadu.