Naslovna AKTUELNO Servisne informacije za ponedjeljak (20.08.2018.)

Servisne informacije za ponedjeljak (20.08.2018.)

Dežurne službe na našoj Općini za ovaj vikend imale su ustaljenje aktivnosti.Nešto više intervencija zabilježeno je u Službi hitne med pomoći doma zdravlja Lukavac. Tokom vikenda u ovoj službi obavljeno je 160 ljekarskih pregleda, a med tehničari također su pružili 160 usluga.

 

Prema UKC Tuzla iz lukavačke hitne pomoći upućen je 19 pacijenata. Kućnih posjeta na području naše općine u hitnoj med pomoći za dane vikenda evidentirano je 17. Građani naše općine tokom vikenda kao i danas nisu bili uskraćeni redovnog snabdijevanja el. energijom .

 

Iz JP Rad Lukavac izvještavaju da se vodosnabdijevanje u protekla 24 sata odvijalo normalno i bez ograničenja. Odvoz smeća odvija se po ustaljenom rasporedu. Za sutra je također iz ovoga preduzeća najavljeno da će se odvoz smeća odvijati redovnim rasporedom.

 

Radnici J.P. ”RAD” Lukavac obavljaju radove na uređenju javnih zelenih površina. Uređenje je metenje mašinsko i ručno, košenje trave, uređenje spomen obilježja.
Stanje vodosnabdijevanja gradskih i prigradskih vodovodnih sistema kojima upravlja J.P. ”RAD” Lukavac je uredno i nema planiranih isključenja radi izvođenja radova na mreži. Redovne aktivnosti su u toku, obilazak i kontrola ispravnosti rada pumparnica, kontrola i zamjena vodomjera, čišćenje kolektora i kanalizacije.

 

U nadležnosti PU Lukavac tokom vikenda zabilježeno je šest ostalih djela i jedna saobraćajna nesreća u kojoj je jedna osoba lakše povrijeđena.
Pored redovnih intervencija kako za dane vikenda tako i proteklu noć, nije bilo vanrednih intervencija od strane pripadnika TVJ Lukavac.