Naslovna AKTUELNO Održano takmičenje iz pružanja prve pomoći

Održano takmičenje iz pružanja prve pomoći

25. Općinsko takmičenje iz pružanja prve pomoći uspješno je održano u organizaciji Crvenog križa/krsta Lukavac.  Na četiri  poligona,  raspoređena na nekoliko lokacija u gradu,  takmičilo se ukupno devet ekipa,  od čega šest osnovnih i tri srednje škole.

 

U kategoriji omladine prvo mjesto je osvojila ekipa Mješovite srednje elektro – mašinske škole, druga je bila Mješovita srednja škola, a treća Ekonomsko – hemijska škola Lukavac. U kategoriji podmlatka prvo mjesto je osvojila OŠ „Lukavac Mjesto“, drugo „Lukavc Grad“, dok je treća bila  OŠ „Poljice“.


 

„Djeca se uvijek dobro pripreme. Naravno, uvijek može i više i bolje. Naši volonteri  i naši ljekari su jedan vid edukacije pružili i ranije, tamo gdje su mogli. Ne možemo, nažalost, ići u sve škole, ali mislim da dobro možemo parirati ostalim ekipama, kojih ima 13, iz 13 općina TK“, rekao je za RTV Lukavac Mustafa Osmanović, sekretar CKK Lukavac. Podsjeća i da su volonteri iz Lukavca već ostvarivali zapažene rezultate i osvajali prva mjesta.

 

Najbolje ekipe ostvarile su plasman na kantonalno takmičenje, koje će biti održano  28.  aprila u Gradačcu.

 

(RTV Lukavac)