Naslovna AKTUELNO Održano takmičenje polaznika mektebske nastave u malom fudbalu

Održano takmičenje polaznika mektebske nastave u malom fudbalu

U organizaciji medžlisa IZ-e Puračić u Lukavcu, u subotu 21. aprila 2018. godine na stadionu fudbalskog kluba „Sloga“ u džematu Bikodže održan je 13. mektebski turnir u malom fudbalu.

 

– Mi smo danas posebno raspoloženi i ovom prilikom želimo istaći da pored duhovne komponente, spremni smo našoj djeci ponuditi i ovaj segment, dakle segment fizičkog napretka i takmičenja u fudbalu. Danas će se naša djeca takmičiti u malom fudbalu, ali imat ćemo i trčanje polaznika mekteba na stotinu metara, kazao je Zijad-ef. Vehabović, glavni imam Medžlisa IZ Puračić u Lukavcu.

Zijad-ef Vehabovic

 

Nakon okupljanja mektebskih polaznika na čelu sa njihovim muallimima, konstatovano je da se na turnir odazvao 21 džemat (mekteb). Sportska komisija medžlisa IZ-e Puračić u Lukavcu je utvrdila propozicije takmičenja, odredila grupe te se pristupilo svečanom postrojavanju ekipa i otvaranju turnira.

 

Turnir je otvorio predsjednik IO medžlisa IZ-e Puračić u Lukavcu Šemsudin Smajlović koji je takmičarima poželio lijepo druženje i sportsku sreću. Iako je cilj ovakvih dječijih susreta bio njihovo međusobno prijateljsko druženje i upoznavanje, tu je svakako i onaj drugi – onaj takmičarski.

 

Tako su ove godine do tog cilja zaslužno stigle četiri ekipe. Plasman je sljedeći:

 

1. mjesto mekteb Lukavac-Grad
2. mjesto mekteb Prokosovići
3. mjesto mekteb Poljice-Ugar
4. mjesto mekteb Gnojnica

 

U atletskoj disciplini, trčanje 100 m rezultati su sljedeći:
1. mjesto Danis Kukuruzović, Prokosovići
2. mjesto Kenan Tufekčić, Babice
3. mjesto Ahmed Halilagić, Bokavići

 

Najboljim ekipama dodijeljene su diplome i pehari, a svim ekipama zahvalnice. Mektebski turnir je protekao u najboljem redu. Polaznici mekteba su se družili, međusobno upoznavali i stekli nova prijateljstva, te su svojim ponašanjem potvrdili da su redovni polaznici mektebske nastave.