Naslovna AKTUELNO Okončan upisni rok na UNTZ

Okončan upisni rok na UNTZ

Na Univerzitetu u Tuzli (UNTZ) završen je  treći upisni rok u akademskoj 2018/19. godini za upis studenata na prvi ciklus studija na studijskim programima na kojima ima upražnjenih mjesta, a upisat će se i dodatni broj studenata na Medicinski fakultet.

 

Nakon podnošenja prijava prijemni ispit  održan je danas , dok će se Prijemni ispit na Akademiji dramskih umjetnosti održati pored današnjeg dana biti  i sutra u srijedu 19. septembra, saopćili su iz UNTZ.

 

Na svim fakultetima univerziteta nakon prvog i drugog upisnog roka ostalo je oko 700 slobodnih mjesta onih budićih studenata koji će se finansirazi iz budžeta kao i samofinansirajućih, od toga 27 mjesta za vanredne studije.

Na akademiji dramskih umjetnosti ostala su samo 4 mjesta, Edukacisko rehabilitacijskom fakultetu  27, Ekonomskom 124, zatim na fakultetu elektrotehnike 26, fakultetu za tjelesni odgoj i sport 34, najviše slobodnih mjesta je na filozofskom fakultetu 151, 48 na mašinskom, na Medicinskom fakultetu odsjek zdravstvenih studija 13, na pravnom fakultetu je 10 slobodnih mjesta dok je na prirodno matematičkom 123 Rudarsko geološko građevinskom 44 te 95 na tehnološkom fakultetu.

 

Kada su u pitanju novi smjerovi menadžmet u turizmu na ekonomskom slobodnih mjesta je 28  i turizmologija na   prirodno matematičkom slobodnih mjesta je 19.

 

 

iz UNTZ saopćili su da će  preliminarni rezultati bit objavljeni 19, a konačni 21. septembra