Naslovna AKTUELNO Okončani “Lukavački dani kulture” (VIDEO)

Okončani “Lukavački dani kulture” (VIDEO)Lukavčani su u petak navečer imali priliku uživati u još jednoj pozorišnoj izvedbi, a radi se o komediji “Sunce tuđeg neba” koju je na scenu Centra za kulturu Lukavac donio glumac, voditelj i showman Dragan Marinković Maca.

 

Riječ je o tragikomediji koja opisuje duh vremena koje je iza nas, ali nas i dalje pogađa na nivou posljedica prošlosti. Ovaj satirični komad obuhvata različita mjesta, vrijeme i uspon civilizacije s krajem dvadesetog vijeka gde se provlači još uvijek aktuelno pitanje otići ili ostati?

 

Prestava je izvedena u okviru projekta  „Drugi lukavački ljetni dani kulture“ koji je sa akcentom na pozorišnu umjetnost publici pružio priliku da uživa u četiri izvedbe. Manifestacija je započela monodramom ”Krojcerova sonata” Vlade Keroševića.

 

Publika je u okviru ovog projekta uživala i u komediji Saše Pantića “Kad voljim, voljim”, dok je najmlađa publika bila počašćena dječijom predstavom “Dječak koji nije želio da odraste”, Studio teatra Zenica.

 

Ovaj projekat u nastavku mjeseca bit će upotpunjen nizom sportskih manifestacija, a više informacija sznajte u video prilogu Suade Imamović.

 

(RTV Lukavac)