Naslovna AKTUELNO Općina Lukavac kontinuirano radi na unaprijeđenju kvalitete života u povratničkim naseljima (VIDEO)

Općina Lukavac kontinuirano radi na unaprijeđenju kvalitete života u povratničkim naseljima (VIDEO)

Odnos općine Lukavac sa povratničkim mjesnim zajednicama je od kraja ratnih dejstava do danas jako dobar i sa tendencijom poboljšanja iz godine u godinu.

 

Općinske vlasti Lukavca su jako puno radile na stvaranju što boljih uslova života u ovim mjesnim zajednicama pa je tako dosta urađeno na obnovi putne, ali i svake druge infrastrukture. Uspostavljeni dobar odnos rezultirao je implementacijom mnogih projekata, a sa ovom politikom bit će nastavljeno i u narednom periodu, načelnik Edin Delić. 

Kako ističe načelnik Delić najvažnije od svega je dobar dijalog koji je uspostavljen sa predstavnicima povratničkih mjesnih zajednica jer se tako lakše dođe i do kvalitetnog riješenja problema. Dobar dijalog, odnosno dobar odnos uspostavljen je i sa općinom Petrovo, što je rezultiralo stvaranjem boljih životnih uslova povratnicima.

 

Dobra saradnja dviju lokalnih zajednica rezultirala je i povlačenjem sredstava sa viših nivoa vlasti što je iskorišteno za obnovu infrastrukture, kuća, škola, ali i nabavku neophodnih poljoprivrednih mašina za rad ljudi, jer se većina njih bavi poljoprivredom i stočarstvom.

 

Više o ovoj temi doznajte u video prilogu Alema Meškovića:

 

 

 

(RTV Lukavac)