Naslovna AKTUELNO Općina Lukavac: Na više lokacija kontinuirani infrastrukturni radovi

Općina Lukavac: Na više lokacija kontinuirani infrastrukturni radovi

Nastavljaju se radovi na uređenju modernizaciji infrastrukture na područiju naše općine. U okviru dogovorenih radova ,a na zadovoljstvo mještana ,vrši se uređenje kanalizacione mreže u Huskićima kod izbjegličkog naselja. U Šikuljama se intenzivno radi na uređemju korita Lukavačke rijeke, dok se u Koksari proširuju odvodni kanali. Radi se i na uređenju putne infrastrukture. U potpunosti je asfaltirana ulica Slatine kao i dio ulice 8. mart od pružnog prelaza prema izlazu iz grada.

 

Na šikuljačkoj rijeci u naselju Šikulje intenzivno se radi na uređenju korita koja je u proteklom periodu usljed obilnih kiša znala često izliti iz svog korita i time nanijeti velike probleme mještanima. Međutim, zbog imovinsko pravnih odnosa upitna je realizacija ovog projekta kao i Watsan projekta.

 

S ciljem da se građanima olakšaju svakodnevne aktivnosti i u narednom periodu nastaviće se radovi na asfaltiranju, uređenju kanalizacione mreže i odvodnje otpadnih voda, kao i uređenju i modernizaciji javne rasvjete.