Naslovna AKTUELNO Općina Lukavac: Održan sastanak sa predstavnicima pijačnih prodavača!

Općina Lukavac: Održan sastanak sa predstavnicima pijačnih prodavača!


U općini Lukavac danas je upriličen sastanak općinskog načelnika dr. Edina Delića  sa predstavnicima  pijačnih  prodavača  i Kantonalne uprave za inspekcijske poslove. Sastanku iako su bili pozvani nisu prisustvovali predstavnici  JP Rad Lukavac.

 

Općina Lukavac nema ništa sa zatvaranjem pijace. Na zahtjev ljudi koji rade na pijaci a koji su bili kod nas prošlog ponedjeljka mi smo obećali kako god i koliko god možemo pa je iz toga svega i proizašao ovaj sastanak. Na našu veliku žalost predstavnici JP Rad nisu se odazvali sastanku. Pijaca Općine Lukavac  je zavorena jer JP Rad nije podnio izjavu kojom se garantuje da će upravitelj  pijace obezbjediti miimalne uslove za rad pijace. Ovo je još jedna samovolja JP Rad Lukavac koji očigledno je ne nudi nikakvo rješenje nego samo stvara probleme, proučio je između ostalog Načelnik općine Lukavac dr. Edin Delić

 

Prema riječima Zuhdije Kurtić predstavnika trgovaca pojedinaca TK žalosno je ovo što se niko iz JP Rad Lukavac nije pojavio na sastanku jer smatram da bi na ovom sastanku se došlo do rješenja. Mi smo registrovani trgovci i mi imamo mjesečne troškove između 370 i 400 KM te ukoliko se ovo ubrzo ne riješi susret ćemo se sa većim gubitcima.

 

Tradicionalnog  pijačnog dana u Lukavcu, koji već dugi niz godina svakog ponedjeljka okuplja kupce i prodavce svih krajeva naše općine,do daljnjeg neće biti . Razlog tome je zabrana održavanja pijace koju je na osnovu Rješenja naložila Kantonalna uprava za inspekcijske poslove od  1. oktobra ove godine, a kojim je privremeno  zabranjeno J.P. ”RAD” d.o.o. Lukavac obavljanje djelatnosti pružanja trgovačke usluge tržnice – pijace, do ispunjavanja zakonom propisanih uslova za obavljanje ove djelatnosti.