Naslovna AKTUELNO Film ”Crvene ruže ulice” premijerno prikazan u Lukavcu

Film ”Crvene ruže ulice” premijerno prikazan u Lukavcu


Sinoć je  u Kino sali  Lukavac premijerno prikazan  film ”Crvene ruže ulice” koja je sudeći prema broju posjetilaca izazvala veliku pažnju lukavčana.  Ovim  Edukativnim filmom se pokušava podstaći vozače i sve učesnike u saobraćaju da razmisle prije nego što djeluju, da postanu svjesni kako svakom ishitrenom reakcijom mogu ugroziti svoj i nečiji život te da postoje posljedice sa kojima će se morati suočiti kasnije.

 

Filmark produkcija  je sa Udruženjem za promicanje pozitivnih vrijednosti “Oaza” realizovala projekat sa ciljem predstavljanja ozbiljne teme: nasilje u saobraćaju. Tako je nastao i akciono edukativni  film ”Crvene ruže ulice” koji je promovisan i u Tuzli .

 

Slogan kojeg često možemo vidjeti na određenim autoputevima glasi “Vozi pažljivo, neko te voli / očekuje kući ” snažno apeluje na emocije; te su tvorci filma, imajući na umu taj slogan, željeli predstaviti emotivnu priču svih glavnih likova i time poslati bitnu poruku .

 

Kratki film ”Crvene ruže ulice” nastoji skrenuti pažnju na zloupotrebu korištenja oružja, nepropisnu vožnji i nepostojanje saobraćajne kulture koja je rastući problem u našoj zemlji.

 

U narednom mjesecu,  film će  biti prikazan u programima TV kuća , festivalima, kulturnim institucijama  u gradovima BiH, tako da će svi zainteresovani imati priliku da pogledaju film ”Crvene ruže ulice”.