Naslovna AKTUELNO UG Novi Horizonti: “Stop diskriminaciji oboljelih od dijabetesa”

UG Novi Horizonti: “Stop diskriminaciji oboljelih od dijabetesa”

Udruženje roditelja i prijatelja djece oboljele od dijabetesa  Novi horizonti   na početku svoga rada brojalo je 30 članova obzirom da je broj oboljelih od ove bolesti   u stalnom  porastu broj članova udruženja je trenutno  127. U okviru svojih aktivnosti ,koje se uglavnom odnose na edukaciju o dijabetesu, kako članova tako i cjelokupne javnosti  u mjesecu oktobru Udruženje Novi horizonti  organizovalo je nekoliko edukativnih  radionica – “Stop diskriminaciji oboljelih od dijabetesa”

 

Jedna od inicijativa u koju je uključeno Udruženje je i inicijativa „Za život sa manje boli“ koja je podržana od strane Federalnog parlamenta. Građanima Bosne i Hercegovine, koji boluju od dijabetesa, biće osiguran senzor za bezbolno mjerenje šećera u krvi. Isto tako napredak je postignut i izmjenama  Odluke o listi ortopetskih pomagala


 

 

Pored  niza već urađenih i planiranih projekata Udruženje roditelja i prijatelja djece oboljele od dijabetesa  Novi horizonti  u narednom mjesecu planira i nizom  aktivnosti  obilježiti  Svjetski  dan borbe protiv dijabetesa.