Naslovna AKTUELNO OŠ Gnojnica: Naše dvorište je naše ogledalo

OŠ Gnojnica: Naše dvorište je naše ogledalo

Vijeće roditelja i menadžment OŠ Gnojnica realizuju zajednički projekat pod nazivom Naše dvorište je naše ogledalo. Projekat je podržan od strane Fondacije Tuzlanske zajednice.

 

Riječ je o ekološkom projektu Naše dvorište je naše ogledalo, kojim će se pored nabavke kontejnera i kanti za otpatke, pristupiti i dodatnom ozelenjavanju dvorišta, uređenju postojećeg i sadnju novog voćnjaka, također će kako ističu iz školskog tima biti upriličene radionice i predavanja kako za učenike, nastavnike tako i za roditelje škole.


 

Kada je u pitanju pomenuti projekat, iz škole ističu da je ostvarena saradnja i sa Udruženjem mladih Mladost koji će biti dio tima u realizaciji projektnih aktivnosti.

 

Škola je također postala dio ekološkog tima kada je u pitanju prikupljanje plastične ambalaze, u školi i školskom dvorištu postavljene su metalne boce baš kao i u svim osnovnim i srednjim školama općine, projekat Grupe za dobrobit djece podržan od strane NVO Worl Vision a koja ima za cilj očuvanje okoliša ali i unapređenje rada u školi nabavkom neophodnog učeničkog materijala za rad.

S druge strane kako saznajemo na samom kraju kalendarske godine na inicijativu Vijeća roditelja održana je on line novogodišnji bazar s obzirom da se isti zbog trenute epidemiološke situacije nije mogao organizovati. Pored roditelja učešće su uzeli i uposlenici škole organizovanjem donatorske kafe.

 

Prikupljena novčana sredstva u iznosu od oko 1600 KM bit će usmjerena za nabavku nastavnih sredstava i pomagala s ciljem unapređenja nastavnog procesa u školi.