Naslovna AKTUELNO Osnovci iz Lukavaca boravili u Srebrenici

Osnovci iz Lukavaca boravili u Srebrenici

Učenici OŠ  „Lukavac Grad“  posjetili su  Internat  “Emmaus” u Srebrenici . Cilj posjete bilo je druženje i međusobno upoznavanje djece i učenika dvije ustanove.

 

Ideja za posjetu potekla je prilikom ranije posjete ovom  internatu, u novembru 2017. godine, kada je nastavnica Ismeta Džibrić  dobila informacije o aktivnostima i načinu rada, broju djece, uzrastu i porodici iz kojih dolazi 57 učenika i učenica uzrasta od 11 do 18 godina.


 

Inače,  učenici VI, VII,VIII i IX razreda pripremili su radionice pod nazivom „Čitaj – promjeni svijet“, a iste su bile prilagođene uzrastnoj dobi djece,  te su se odvijale putem čitanja književno – umjetničkih tekstova različitog žanra.

 

Za ovu priliku svakom djetetu smještenom u internatu pripremljen je prigodan poklon, koji su ranije djeca,  uposlenici,  menadžment škole i roditelji pripremili za svakoga pojedinačno. Uz ove male znakove  pažnje,  uz poklonjene slatkiše i školski pribor, odjeću i namirnice, organizovan je i zajednički  ručak.

 

Pored posjete internatu, upriličena je posjeta i Dnevnom centru u Zvorniku,  te Dječjem vrtiću „Poletarac“ u Srebrenici, gdje su djeca također obradovana prigodnim poklonima.

 

(RTV Lukavac)